Puszyste placki z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placki z bananem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dokładnie fix ze szklanką mleka i cynamonem.

Krok 2

Banany obierz i pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej lub masło. Smaż placki z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placki z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placki z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej