
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
10 gramów
2 sztuki
25 sztuk
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę. Obierz cebulę i naszpikuj ją goździkami. Marchewki pokrój w plastry.
Krok 2
Zagrzej w rondlu łyżkę masła i obsmaż mięso. Dodaj marchewki, cebulę i przyprawy.
Krok 3
Dolej 600 ml wrzącej wody i dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli bogaty smak potrawy. Duś na wolnym ogniu przez około 50-60 minut, po czym odstaw.
Krok 4
Wyjmij mięso i przecedź wywar przez sito.
Krok 5
W garnku przygotuj zasmażkę - rozpuść drugą łyżkę masła i dodaj 1 łyżkę mąki. Wymieszaj zasmażkę z przygotowanym wcześniej wywarem.
Krok 6
Dołóż do garnka mięso i całość zagotuj. Dodaj pokrojone szparagi, śmietankę, sok z cytryny oraz koperek i znowu zagotuj – dopraw, jeśli uważasz że jest taka potrzeba. Potrawkę podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej