Czarny stek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarny stek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

15 gramów

200 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki umyj, osusz i obtocz w pieprzu cayenne i przyprawie Knorr.

Czarny stek - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć steki i usmaż je przez 5 minut z każdej strony.

Czarny stek - Krok 2

Krok 3

Z brokuła wytnij różyczki. Wrzuć je do posolonego wrzątku i gotuj przez 4 minuty.

Czarny stek - Krok 3

Krok 4

Wyjmij je, odsącz i usmaż na maśle razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Steki podawaj z brokułami polanymi śmietaną i posypanymi posiekanym szczypiorkiem.

Czarny stek - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak , 19.07.2018

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarny stek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czarny stekCzarny stek

Czarny stek to naprawdę imponująca propozycja obiadu. Co ważne, nie wymaga większej wprawy w gotowaniu, jest bowiem banalny w przygotowaniu. To świetna opcja dla wszystkich osób żyjących w biegu, które nie mają czasu na ugotowanie skomplikowanych dań. Tajemnicą sukcesu czarnego steku jest dobór przypraw. Pieprz cayenne i Naturalna Przyprawa do mięs Knorr zapewnią mięsu bogaty aromat. Długość smażenia mięsa dostosuj do tego, czy lubisz, gdy jest lekko krwiste, czy wolisz całkowicie upieczone w środku. Jeśli podajesz czarny stek na obiad, dołóż do niego brokuły (kup świeże lub mrożone). Usmażone na maśle z dodatkiem czosnku i polane gęstą śmietaną stworzą niezapomniany dodatek. Danie serować możesz również z ziemniakami gotowanymi lub opiekanymi (te jednak są bardziej czasochłonne). Stek dobrze smakował będzie również na zimno, jako dodatek do kanapek. Pokojone w poprzek steki możesz też poukładać na sałacie i chrupkich warzywach, oraz polać dressingiem, tak jak robią w modnych restauracjach.