Kurczęta nadziewane migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta nadziewane migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

60 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Migdały lub orzechy sparz wrzątkiem, zdejmij skórki i zmiel.

Krok 3

Masło utrzyj z żółtkiem, a następnie dodaj migdały, namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę, trochę soli, siekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Zmieszaj z ubitą pianą z białka.

Krok 5

Masę nałóż w tuszki kurcząt, zeszyt i zepnij nogi. Posmaruj oliwą i upiecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej