
Składniki
1 sztuka
null
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
60 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Migdały lub orzechy sparz wrzątkiem, zdejmij skórki i zmiel.
Krok 3
Masło utrzyj z żółtkiem, a następnie dodaj migdały, namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę, trochę soli, siekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Zmieszaj z ubitą pianą z białka.
Krok 5
Masę nałóż w tuszki kurcząt, zeszyt i zepnij nogi. Posmaruj oliwą i upiecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej