Kurczęta nadziewane migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta nadziewane migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

60 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Migdały lub orzechy sparz wrzątkiem, zdejmij skórki i zmiel.

Krok 3

Masło utrzyj z żółtkiem, a następnie dodaj migdały, namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę, trochę soli, siekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Zmieszaj z ubitą pianą z białka.

Krok 5

Masę nałóż w tuszki kurcząt, zeszyt i zepnij nogi. Posmaruj oliwą i upiecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta nadziewane migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Surówka "2 selery"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej