
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cztery jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.
Krok 2
Tuńczyka odsącz. Cebulę posiekaj, imbir zetrzyj na tarce, a czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dodaj do tuńczyka. Dopraw kolendrą, solą i pieprzem.
Krok 3
Całość dokładnie zmiksuj, dodaj jajko roztrzepane z mąką i wymieszaj. Tak przygotowaną masę podziel na cztery porcje.
Krok 4
Z każdej porcji zrób placek o grubości około 5 milimetrów. Na każdym placku połóż po jednym jajku ugotowanym na twardo i dokładnie owiń je rybną masą. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 5
Po wyjęciu z lodówki smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Jajka odsącz na ręczniku papierowym i podawaj z sosem tatarskim lub curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej