
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cztery jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.
Krok 2
Tuńczyka odsącz. Cebulę posiekaj, imbir zetrzyj na tarce, a czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dodaj do tuńczyka. Dopraw kolendrą, solą i pieprzem.
Krok 3
Całość dokładnie zmiksuj, dodaj jajko roztrzepane z mąką i wymieszaj. Tak przygotowaną masę podziel na cztery porcje.
Krok 4
Z każdej porcji zrób placek o grubości około 5 milimetrów. Na każdym placku połóż po jednym jajku ugotowanym na twardo i dokładnie owiń je rybną masą. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 5
Po wyjęciu z lodówki smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Jajka odsącz na ręczniku papierowym i podawaj z sosem tatarskim lub curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej