Sałatka warzywna z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z czerwoną cebulą

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

5 sztuk

2 gramy

5 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

200 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj al dente: marchew, ziemniak, pietruszka . Jajka na twardo.

Krok 2

Wszystkie warzywa i owoce pokrój w drobną kostkę. Groszek odsącz z nadmiaru wody i dodaj.

Krok 3

Przypraw, dodaj musztardę i majonez. Dobrze wymieszaj.

Szczygiełek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mix sałat na imprezę
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej