Sałatka warzywna z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z czerwoną cebulą

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

5 sztuk

2 gramy

5 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

200 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj al dente: marchew, ziemniak, pietruszka . Jajka na twardo.

Krok 2

Wszystkie warzywa i owoce pokrój w drobną kostkę. Groszek odsącz z nadmiaru wody i dodaj.

Krok 3

Przypraw, dodaj musztardę i majonez. Dobrze wymieszaj.

Szczygiełek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej