Przekąska z kurczaka na patyku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z kurczaka na patyku

Autor: ELA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 gram

1 gram

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Gotowe przekąski z kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.

Krok 4

Kurczak pokroić w podłużne paski i nabić na wykałaczki. Tak przygotowanego kurczaka obtaczamy w sosie jogurtowym, a następnie w pokruszonych płatkach kurczaka.

Krok 6

Dobrze jest na blaszkę na, której będziemy piekli kurczaka położyć kratkę i piec na kratce. Często panierka po położeniu na papierze panierka się odkleja.

Krok 2

Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka oraz czosnku granulowanego przygotować marynatę. Filety z kurczaka, pokroić na długie paski i obtoczyć w wcześniej przygotowanej marynacie.

Krok 1

Płatki kukurydziane wsypać do worka i wałkiem pokruszyć pałki.

Krok 3

Z jogurtu naturalny wymieszać z solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej