
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
1 gram
1 gram
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Gotowe przekąski z kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Krok 4
Kurczak pokroić w podłużne paski i nabić na wykałaczki. Tak przygotowanego kurczaka obtaczamy w sosie jogurtowym, a następnie w pokruszonych płatkach kurczaka.
Krok 6
Dobrze jest na blaszkę na, której będziemy piekli kurczaka położyć kratkę i piec na kratce. Często panierka po położeniu na papierze panierka się odkleja.
Krok 2
Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka oraz czosnku granulowanego przygotować marynatę. Filety z kurczaka, pokroić na długie paski i obtoczyć w wcześniej przygotowanej marynacie.
Krok 1
Płatki kukurydziane wsypać do worka i wałkiem pokruszyć pałki.
Krok 3
Z jogurtu naturalny wymieszać z solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej