Przekąska z kurczaka na patyku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z kurczaka na patyku

Autor: ELA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 gram

1 gram

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Gotowe przekąski z kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.

Krok 4

Kurczak pokroić w podłużne paski i nabić na wykałaczki. Tak przygotowanego kurczaka obtaczamy w sosie jogurtowym, a następnie w pokruszonych płatkach kurczaka.

Krok 6

Dobrze jest na blaszkę na, której będziemy piekli kurczaka położyć kratkę i piec na kratce. Często panierka po położeniu na papierze panierka się odkleja.

Krok 2

Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka oraz czosnku granulowanego przygotować marynatę. Filety z kurczaka, pokroić na długie paski i obtoczyć w wcześniej przygotowanej marynacie.

Krok 1

Płatki kukurydziane wsypać do worka i wałkiem pokruszyć pałki.

Krok 3

Z jogurtu naturalny wymieszać z solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej