
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
1 gram
1 gram
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Gotowe przekąski z kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Krok 4
Kurczak pokroić w podłużne paski i nabić na wykałaczki. Tak przygotowanego kurczaka obtaczamy w sosie jogurtowym, a następnie w pokruszonych płatkach kurczaka.
Krok 6
Dobrze jest na blaszkę na, której będziemy piekli kurczaka położyć kratkę i piec na kratce. Często panierka po położeniu na papierze panierka się odkleja.
Krok 2
Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka oraz czosnku granulowanego przygotować marynatę. Filety z kurczaka, pokroić na długie paski i obtoczyć w wcześniej przygotowanej marynacie.
Krok 1
Płatki kukurydziane wsypać do worka i wałkiem pokruszyć pałki.
Krok 3
Z jogurtu naturalny wymieszać z solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej