Przekąska z kurczaka na patyku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z kurczaka na patyku

Autor: ELA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 gram

1 gram

2 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Gotowe przekąski z kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.

Krok 4

Kurczak pokroić w podłużne paski i nabić na wykałaczki. Tak przygotowanego kurczaka obtaczamy w sosie jogurtowym, a następnie w pokruszonych płatkach kurczaka.

Krok 6

Dobrze jest na blaszkę na, której będziemy piekli kurczaka położyć kratkę i piec na kratce. Często panierka po położeniu na papierze panierka się odkleja.

Krok 2

Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka oraz czosnku granulowanego przygotować marynatę. Filety z kurczaka, pokroić na długie paski i obtoczyć w wcześniej przygotowanej marynacie.

Krok 1

Płatki kukurydziane wsypać do worka i wałkiem pokruszyć pałki.

Krok 3

Z jogurtu naturalny wymieszać z solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska  z kurczaka na patyku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej