
Składniki
140 gramów
30 gramów
45 gramów
100 gramów
10 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Na wierzchu położyć plastry sera. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut.
Krok 2
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ogórka pokroić w kostkę. Dodać do ugotowanej kaszy. Doprawić solą i pieprzem. Całość posypać nasionami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej