Chłopskie śniadanie po Śląsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłopskie śniadanie po Śląsku

Autor: Grzechu Grzechu

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy w plastry kiełbasę i cebule w paski

Krok 2

Cebulę i kiełbasę smażymy na wolnym ogniu

Krok 3

Rozbijamy jajko i wrzucamy na patelnie. Następnie wszystko smażymy aż jajo się zetnie a cebula zarumieni a kiełbasa nabierze złocistego koloru

Krok 4

Podajemy od razu na talerz

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej