Chłopskie śniadanie po Śląsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłopskie śniadanie po Śląsku

Autor: Grzechu Grzechu

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy w plastry kiełbasę i cebule w paski

Krok 2

Cebulę i kiełbasę smażymy na wolnym ogniu

Krok 3

Rozbijamy jajko i wrzucamy na patelnie. Następnie wszystko smażymy aż jajo się zetnie a cebula zarumieni a kiełbasa nabierze złocistego koloru

Krok 4

Podajemy od razu na talerz

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłopskie śniadanie po Śląsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej