Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

300 gramów

null

null

null

2 łyżki

150 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą kiełbasę potnij w 3 cm kawałki, a ser w dużą kostkę.

Krok 2

Każdy kawałek sera owiń plasterkiem boczku, skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Kiełbasę również dopraw do smaku nadziej naprzemiennie na patyczki szaszłykowe.

Krok 3

Pomidory i cebulę potnij w talarki i ułóż na natłuszczonym kawałku folii aluminiowej. Oprósz przyprawami, skrop oliwą i na wierzchu ułóż szaszłyki.

Krok 4

Grilluj przez 15 minut, po czym opiecz jeszcze przez kilka minut nadziane mięso bezpośrednio na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej