Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
300 gramów
null
null
null
2 łyżki
150 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą kiełbasę potnij w 3 cm kawałki, a ser w dużą kostkę.
Krok 2
Każdy kawałek sera owiń plasterkiem boczku, skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Kiełbasę również dopraw do smaku nadziej naprzemiennie na patyczki szaszłykowe.
Krok 3
Pomidory i cebulę potnij w talarki i ułóż na natłuszczonym kawałku folii aluminiowej. Oprósz przyprawami, skrop oliwą i na wierzchu ułóż szaszłyki.
Krok 4
Grilluj przez 15 minut, po czym opiecz jeszcze przez kilka minut nadziane mięso bezpośrednio na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej