Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
300 gramów
null
null
null
2 łyżki
150 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą kiełbasę potnij w 3 cm kawałki, a ser w dużą kostkę.
Krok 2
Każdy kawałek sera owiń plasterkiem boczku, skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Kiełbasę również dopraw do smaku nadziej naprzemiennie na patyczki szaszłykowe.
Krok 3
Pomidory i cebulę potnij w talarki i ułóż na natłuszczonym kawałku folii aluminiowej. Oprósz przyprawami, skrop oliwą i na wierzchu ułóż szaszłyki.
Krok 4
Grilluj przez 15 minut, po czym opiecz jeszcze przez kilka minut nadziane mięso bezpośrednio na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej