Biała kiełbasa zapiekana z serem Mozzarella
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
300 gramów
null
null
null
2 łyżki
150 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą kiełbasę potnij w 3 cm kawałki, a ser w dużą kostkę.
Krok 2
Każdy kawałek sera owiń plasterkiem boczku, skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Kiełbasę również dopraw do smaku nadziej naprzemiennie na patyczki szaszłykowe.
Krok 3
Pomidory i cebulę potnij w talarki i ułóż na natłuszczonym kawałku folii aluminiowej. Oprósz przyprawami, skrop oliwą i na wierzchu ułóż szaszłyki.
Krok 4
Grilluj przez 15 minut, po czym opiecz jeszcze przez kilka minut nadziane mięso bezpośrednio na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej