Naleśniki z budyniem i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z budyniem i bananem

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto naleśnikowe żeby było o konsystencji śmietany.

Krok 2

Przygotować budyń trochę gęstszy - dodać troszkę mniej mleka niż w przepisie.

Krok 3

Banany pokroić w cienkie plastry.

Krok 4

Na naleśniki nałożyć przygotowany budyń i pokrojone banany. Zawinąć w pół.

Krok 5

Posypać cukrem pudrem lub polać sosem tiramisu podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej