
Składniki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować ciasto naleśnikowe żeby było o konsystencji śmietany.
Krok 2
Przygotować budyń trochę gęstszy - dodać troszkę mniej mleka niż w przepisie.
Krok 3
Banany pokroić w cienkie plastry.
Krok 4
Na naleśniki nałożyć przygotowany budyń i pokrojone banany. Zawinąć w pół.
Krok 5
Posypać cukrem pudrem lub polać sosem tiramisu podawać na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej