Składniki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować ciasto naleśnikowe żeby było o konsystencji śmietany.
Krok 2
Przygotować budyń trochę gęstszy - dodać troszkę mniej mleka niż w przepisie.
Krok 3
Banany pokroić w cienkie plastry.
Krok 4
Na naleśniki nałożyć przygotowany budyń i pokrojone banany. Zawinąć w pół.
Krok 5
Posypać cukrem pudrem lub polać sosem tiramisu podawać na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej