Naleśniki z budyniem i bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z budyniem i bananem

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto naleśnikowe żeby było o konsystencji śmietany.

Krok 2

Przygotować budyń trochę gęstszy - dodać troszkę mniej mleka niż w przepisie.

Krok 3

Banany pokroić w cienkie plastry.

Krok 4

Na naleśniki nałożyć przygotowany budyń i pokrojone banany. Zawinąć w pół.

Krok 5

Posypać cukrem pudrem lub polać sosem tiramisu podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z budyniem i bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej