Sałatka z kiszonymi cyrynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kiszonymi cyrynami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty płuczemy i osuszamy.

Krok 2

Rzodkiewki siekamy plasterki, pomidory i cytrynę w ćwierć plasterki.

Krok 3

Ser kroimy w kostkę. Do miseczki wsypujemy 1 opakowanie sosu sałatkowego. W przyprawie obtaczamy kostki sera.

Krok 4

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.

Krok 5

Przygotowujemy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sosem doprawiamy sałatkę i odstawiamy na co najmniej kilkanaście minut by smaki się połączyły. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiszonymi cyrynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiszonymi cyrynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiszonymi cyrynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiszonymi cyrynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiszonymi cyrynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiszonymi cyrynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiszonymi cyrynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kiszonymi cyrynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej