
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Rzodkiewki siekamy plasterki, pomidory i cytrynę w ćwierć plasterki.
Krok 3
Ser kroimy w kostkę. Do miseczki wsypujemy 1 opakowanie sosu sałatkowego. W przyprawie obtaczamy kostki sera.
Krok 4
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Krok 5
Przygotowujemy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sosem doprawiamy sałatkę i odstawiamy na co najmniej kilkanaście minut by smaki się połączyły. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej