
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Rzodkiewki siekamy plasterki, pomidory i cytrynę w ćwierć plasterki.
Krok 3
Ser kroimy w kostkę. Do miseczki wsypujemy 1 opakowanie sosu sałatkowego. W przyprawie obtaczamy kostki sera.
Krok 4
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Krok 5
Przygotowujemy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sosem doprawiamy sałatkę i odstawiamy na co najmniej kilkanaście minut by smaki się połączyły. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































