Składniki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
6 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty płuczemy i osuszamy.
Krok 2
Rzodkiewki siekamy plasterki, pomidory i cytrynę w ćwierć plasterki.
Krok 3
Ser kroimy w kostkę. Do miseczki wsypujemy 1 opakowanie sosu sałatkowego. W przyprawie obtaczamy kostki sera.
Krok 4
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Krok 5
Przygotowujemy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sosem doprawiamy sałatkę i odstawiamy na co najmniej kilkanaście minut by smaki się połączyły. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej