Prosta sałatka z Nudli z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z Nudli z serem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

5 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać pokruszony makaron nudle i wsypać zawartość saszetki . Zalać wrzątkiem - zamieszać.. Przykryć i zostawić by całkowicie wchłoną wodę i ostygł.

Krok 2

Ser pokroić w drobną kostkę .

Krok 3

Wymieszać makaron z serem , szczypiorem , papryką i majonezem ( po odrobinie szczypiorku i papryki zostawić do dekoracji).

Krok 4

Ułożyć w salaterce w której będzie podana i posypać po wierzchu resztą szczypioru i papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z Nudli z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z Nudli z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z Nudli z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z Nudli z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z Nudli z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z Nudli z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z Nudli z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z Nudli z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Młoda kapusta
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej