
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
3 łyżki
5 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypać pokruszony makaron nudle i wsypać zawartość saszetki . Zalać wrzątkiem - zamieszać.. Przykryć i zostawić by całkowicie wchłoną wodę i ostygł.
Krok 2
Ser pokroić w drobną kostkę .
Krok 3
Wymieszać makaron z serem , szczypiorem , papryką i majonezem ( po odrobinie szczypiorku i papryki zostawić do dekoracji).
Krok 4
Ułożyć w salaterce w której będzie podana i posypać po wierzchu resztą szczypioru i papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej