
Składniki
1 szklanka
3 łyżki
3 łyżki
5 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypać pokruszony makaron nudle i wsypać zawartość saszetki . Zalać wrzątkiem - zamieszać.. Przykryć i zostawić by całkowicie wchłoną wodę i ostygł.
Krok 2
Ser pokroić w drobną kostkę .
Krok 3
Wymieszać makaron z serem , szczypiorem , papryką i majonezem ( po odrobinie szczypiorku i papryki zostawić do dekoracji).
Krok 4
Ułożyć w salaterce w której będzie podana i posypać po wierzchu resztą szczypioru i papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































