
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
2 szklanki
1 opakowanie
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski a grzyby w plasterki.
Krok 2
Małymi porcjami smaż mięso na oleju i przekładaj do garnka.
Krok 3
Podsmaż grzyby, oprósz mąką i lekko zasmaż.
Krok 4
Przełóż do mięsa i zalej gorącym bulionem Knorr.
Krok 5
Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos Worcester oraz tymianek i liść laurowy.
Krok 6
Wymieszaj i na wolnym ogniu duś 30 minut. Dodaj śmietanę i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej