
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
2 szklanki
1 opakowanie
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski a grzyby w plasterki.
Krok 2
Małymi porcjami smaż mięso na oleju i przekładaj do garnka.
Krok 3
Podsmaż grzyby, oprósz mąką i lekko zasmaż.
Krok 4
Przełóż do mięsa i zalej gorącym bulionem Knorr.
Krok 5
Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos Worcester oraz tymianek i liść laurowy.
Krok 6
Wymieszaj i na wolnym ogniu duś 30 minut. Dodaj śmietanę i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































