Jesienny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

2 szklanki

1 opakowanie

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski a grzyby w plasterki.

Krok 2

Małymi porcjami smaż mięso na oleju i przekładaj do garnka.

Krok 3

Podsmaż grzyby, oprósz mąką i lekko zasmaż.

Krok 4

Przełóż do mięsa i zalej gorącym bulionem Knorr.

Krok 5

Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos Worcester oraz tymianek i liść laurowy.

Krok 6

Wymieszaj i na wolnym ogniu duś 30 minut. Dodaj śmietanę i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gofry ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej