Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
2 szklanki
1 opakowanie
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski a grzyby w plasterki.
Krok 2
Małymi porcjami smaż mięso na oleju i przekładaj do garnka.
Krok 3
Podsmaż grzyby, oprósz mąką i lekko zasmaż.
Krok 4
Przełóż do mięsa i zalej gorącym bulionem Knorr.
Krok 5
Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos Worcester oraz tymianek i liść laurowy.
Krok 6
Wymieszaj i na wolnym ogniu duś 30 minut. Dodaj śmietanę i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej