Grillowane udka w pomarańczowej marynacie – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj udka, osusz, a następnie wyjmij z nich kości.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki marynaty - sok z pomarańczy, cytryny, paprykę, imbir i przyprawy wraz z olejem i natrzyj nią udka.

Krok 3

Włóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Przed pieczeniem osusz mięso z marynaty. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej