Grillowane udka w pomarańczowej marynacie – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj udka, osusz, a następnie wyjmij z nich kości.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki marynaty - sok z pomarańczy, cytryny, paprykę, imbir i przyprawy wraz z olejem i natrzyj nią udka.

Krok 3

Włóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Przed pieczeniem osusz mięso z marynaty. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej