
Składniki
1 łyżeczka
null
1 łyżeczka
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
6 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj udka, osusz, a następnie wyjmij z nich kości.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj składniki marynaty - sok z pomarańczy, cytryny, paprykę, imbir i przyprawy wraz z olejem i natrzyj nią udka.
Krok 3
Włóż do lodówki na 2 godziny.
Krok 4
Przed pieczeniem osusz mięso z marynaty. Piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej