Grillowane udka w pomarańczowej marynacie – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj udka, osusz, a następnie wyjmij z nich kości.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki marynaty - sok z pomarańczy, cytryny, paprykę, imbir i przyprawy wraz z olejem i natrzyj nią udka.

Krok 3

Włóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Przed pieczeniem osusz mięso z marynaty. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa rybna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej