Grillowane udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj udka, osusz, a następnie wyjmij z nich kości.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki marynaty - sok z pomarańczy, cytryny, paprykę, imbir i przyprawy wraz z olejem i natrzyj nią udka.

Krok 3

Włóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Przed pieczeniem osusz mięso z marynaty. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Placki po węgiersku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej