Grillowane udka w pomarańczowej marynacie – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj udka, osusz, a następnie wyjmij z nich kości.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj składniki marynaty - sok z pomarańczy, cytryny, paprykę, imbir i przyprawy wraz z olejem i natrzyj nią udka.

Krok 3

Włóż do lodówki na 2 godziny.

Krok 4

Przed pieczeniem osusz mięso z marynaty. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej