Feta na rukoli po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Feta na rukoli po grecku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy grecki Knorr połącz dokładnie z 2 łyżkami ciepłej wody i oliwą. Składniki zmieszaj, aby miały jednolitą konsystencję.

Krok 2

Usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w grube paski.

Krok 3

Fetę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na lekko złoty kolor z obu stron.

Krok 4

Papryki zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 250 stopni, aż skórka mocno się zarumieni. Wystudź i obierz ze skórki.

Krok 5

Ułóż na talerzu liście rukoli, polej sosem, następnie ser i paprykę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej