Składniki
4 plastry
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy grecki Knorr połącz dokładnie z 2 łyżkami ciepłej wody i oliwą. Składniki zmieszaj, aby miały jednolitą konsystencję.
Krok 2
Usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w grube paski.
Krok 3
Fetę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na lekko złoty kolor z obu stron.
Krok 4
Papryki zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 250 stopni, aż skórka mocno się zarumieni. Wystudź i obierz ze skórki.
Krok 5
Ułóż na talerzu liście rukoli, polej sosem, następnie ser i paprykę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej