Feta na rukoli po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Feta na rukoli po grecku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy grecki Knorr połącz dokładnie z 2 łyżkami ciepłej wody i oliwą. Składniki zmieszaj, aby miały jednolitą konsystencję.

Krok 2

Usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w grube paski.

Krok 3

Fetę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na lekko złoty kolor z obu stron.

Krok 4

Papryki zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 250 stopni, aż skórka mocno się zarumieni. Wystudź i obierz ze skórki.

Krok 5

Ułóż na talerzu liście rukoli, polej sosem, następnie ser i paprykę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej