
Składniki
4 plastry
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy grecki Knorr połącz dokładnie z 2 łyżkami ciepłej wody i oliwą. Składniki zmieszaj, aby miały jednolitą konsystencję.
Krok 2
Usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w grube paski.
Krok 3
Fetę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na lekko złoty kolor z obu stron.
Krok 4
Papryki zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 250 stopni, aż skórka mocno się zarumieni. Wystudź i obierz ze skórki.
Krok 5
Ułóż na talerzu liście rukoli, polej sosem, następnie ser i paprykę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej