
Składniki
4 plastry
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy grecki Knorr połącz dokładnie z 2 łyżkami ciepłej wody i oliwą. Składniki zmieszaj, aby miały jednolitą konsystencję.
Krok 2
Usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w grube paski.
Krok 3
Fetę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na lekko złoty kolor z obu stron.
Krok 4
Papryki zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 250 stopni, aż skórka mocno się zarumieni. Wystudź i obierz ze skórki.
Krok 5
Ułóż na talerzu liście rukoli, polej sosem, następnie ser i paprykę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej