Feta na rukoli po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Feta na rukoli po grecku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy grecki Knorr połącz dokładnie z 2 łyżkami ciepłej wody i oliwą. Składniki zmieszaj, aby miały jednolitą konsystencję.

Krok 2

Usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w grube paski.

Krok 3

Fetę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na lekko złoty kolor z obu stron.

Krok 4

Papryki zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 250 stopni, aż skórka mocno się zarumieni. Wystudź i obierz ze skórki.

Krok 5

Ułóż na talerzu liście rukoli, polej sosem, następnie ser i paprykę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Feta na rukoli po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej