
Składniki
4 plastry
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
1 pęczek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy grecki Knorr połącz dokładnie z 2 łyżkami ciepłej wody i oliwą. Składniki zmieszaj, aby miały jednolitą konsystencję.
Krok 2
Usuń gniazda nasienne a miąższ pokrój w grube paski.
Krok 3
Fetę panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na lekko złoty kolor z obu stron.
Krok 4
Papryki zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 250 stopni, aż skórka mocno się zarumieni. Wystudź i obierz ze skórki.
Krok 5
Ułóż na talerzu liście rukoli, polej sosem, następnie ser i paprykę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej