
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie zioła muszą być umyte, ale potem dokładnie osuszone, inaczej ZIOŁOWA SAŁATKA Z MALINAMI straci smak. Dlatego koniecznie musisz mieć w domu wirówkę - kosztuje kilka złotych, można ją kupić na każdym bazarku, a przyda się także do sałaty. I uważaj na maliny - czasami są w nich robale...
Krok 2
Przygotuj sos: składniki wymieszaj w słoiku, zakręć i tak długo potrząsaj, aż zrobi się emulsja. Składniki sałatki połącz w misce, polej sosem, delikatnie wymieszaj rękami. Oprósz solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej