Ziołowa sałatka z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa sałatka z malinami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie zioła muszą być umyte, ale potem dokładnie osuszone, inaczej ZIOŁOWA SAŁATKA Z MALINAMI straci smak. Dlatego koniecznie musisz mieć w domu wirówkę - kosztuje kilka złotych, można ją kupić na każdym bazarku, a przyda się także do sałaty. I uważaj na maliny - czasami są w nich robale...

Krok 2

Przygotuj sos: składniki wymieszaj w słoiku, zakręć i tak długo potrząsaj, aż zrobi się emulsja. Składniki sałatki połącz w misce, polej sosem, delikatnie wymieszaj rękami. Oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej