
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie zioła muszą być umyte, ale potem dokładnie osuszone, inaczej ZIOŁOWA SAŁATKA Z MALINAMI straci smak. Dlatego koniecznie musisz mieć w domu wirówkę - kosztuje kilka złotych, można ją kupić na każdym bazarku, a przyda się także do sałaty. I uważaj na maliny - czasami są w nich robale...
Krok 2
Przygotuj sos: składniki wymieszaj w słoiku, zakręć i tak długo potrząsaj, aż zrobi się emulsja. Składniki sałatki połącz w misce, polej sosem, delikatnie wymieszaj rękami. Oprósz solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej