Ziołowa sałatka z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa sałatka z malinami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie zioła muszą być umyte, ale potem dokładnie osuszone, inaczej ZIOŁOWA SAŁATKA Z MALINAMI straci smak. Dlatego koniecznie musisz mieć w domu wirówkę - kosztuje kilka złotych, można ją kupić na każdym bazarku, a przyda się także do sałaty. I uważaj na maliny - czasami są w nich robale...

Krok 2

Przygotuj sos: składniki wymieszaj w słoiku, zakręć i tak długo potrząsaj, aż zrobi się emulsja. Składniki sałatki połącz w misce, polej sosem, delikatnie wymieszaj rękami. Oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa sałatka z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Serowe kopytka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej