Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

378 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 gramów

50 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem okrój ze skóry pomarańczę i grejpfruta, wytnij filety z owoców. Sok wyciśnij do miski – przyda się do przygotowania dresingu. Jabłko pokrój w cienkie cząstki.

Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - Krok 1

Krok 2

Przygotuj dresing łącząc oliwę, z sokiem z owoców i sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - Krok 2

Krok 3

Migdały upraż na patelni na złoty kolor. Krewetki przetnij na pół i odłóż na bok.

Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - Krok 3

Krok 4

Z cykorii odetnij końcówkę i pozwól, aby listki się luźno rozsypały. Następnie umyj je, osusz i wymieszaj razem z owocami, krewetkami oraz dresingiem. Na talerzu za pomocą sosu balsamicznego narysuj serce.

Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - Krok 4

Krok 5

W obrębie ułóż sałatkę, przekładając na przemian żółte i czerwone kawałki cykorii, jabłka, cytrusy i kawałki krewetek. Na koniec sałatkę posyp migdałami.

Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cykorii i owoców cytrusowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej