Schab pieczony nadziewany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony nadziewany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

3 sztuki

15 dekagramów

1 kilogram

1.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.

Krok 3

Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa krem porowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej