Schab pieczony nadziewany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony nadziewany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

3 sztuki

15 dekagramów

1 kilogram

1.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.

Krok 3

Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wafle z galaretką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej