Schab pieczony nadziewany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

3 sztuki

15 dekagramów

1 kilogram

1.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.

Krok 3

Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Herbata truskawkowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej