PRZEPISY.PL

Schab pieczony nadziewany

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 5
  • Średnie
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • olej1 łyżka
  • marchew3 szt
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • masło4 łyżki
  • ogórki kiszone3 szt
  • gotowana szynka15 dkg
  • schab bez kości1 kg
  • bulion warzywny1.5 l
    • Krok 1

      Umyte mięso osusz papierowym ręcznikiem, rozetnij na jak największy płat. Delikatnie rozbij go tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
    • Krok 2

      Szynkę pokrój w paski, marchew ugotuj i pokrój w paski.
    • Krok 3

      Na płacie mięsa ułóż parówki, następnie szynkę, marchew i ogórki. Oprósz solą pieprzem. Zwiń mocno w rulon i zwiąż nicią kuchenną.
    • Krok 4

      Mięso podsmaż z obu stron, a następnie włóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, zalej bulionem i duś pod przykryciem około 45 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    583
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    285
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    238
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    118
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Średnie