
Składniki
2 sztuki
500 mililitrów
1 pęczek
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlej mleko i włóż filety ze śledzia, po czym odstaw na około godzinę.
Krok 3
Filety śledziowe wyjmij z mleka i osusz. Na każdym filecie układaj po kawałku sera i pomidora oraz kilka listków natki pietruszki. zwijaj i podawaj.
Krok 2
Pomidory i ser pokrój w nie za duże cząstki. natkę pietruszki umyj dokładnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej