Zawijane śledziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane śledziki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 mililitrów

1 pęczek

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko i włóż filety ze śledzia, po czym odstaw na około godzinę.

Krok 3

Filety śledziowe wyjmij z mleka i osusz. Na każdym filecie układaj po kawałku sera i pomidora oraz kilka listków natki pietruszki. zwijaj i podawaj.

Krok 2

Pomidory i ser pokrój w nie za duże cząstki. natkę pietruszki umyj dokładnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane śledziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koreczki z fetą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej