
Składniki
2 sztuki
500 mililitrów
1 pęczek
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlej mleko i włóż filety ze śledzia, po czym odstaw na około godzinę.
Krok 3
Filety śledziowe wyjmij z mleka i osusz. Na każdym filecie układaj po kawałku sera i pomidora oraz kilka listków natki pietruszki. zwijaj i podawaj.
Krok 2
Pomidory i ser pokrój w nie za duże cząstki. natkę pietruszki umyj dokładnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej