Babka z ryb morskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka z ryb morskich

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.5 szklanki

null

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

0.5 szklanki

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawione ryby pokrój, włóż do rondla, dodaj pokrojoną w plastry cebulę, masło.

Krok 2

Duś około 10 minut.

Krok 3

Duszoną rybę, śledzie, cebulę i kapary przepuść przez maszynkę, dodaj śmietanę. Posiekaj natkę. Żółtka z jajek ugotuj na twardo i posiekaj. Natkę i żółtko dodaj do masy.

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z bułką tartą.

Krok 5

Włóż do wysmarowanej masłem formy. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej