
Składniki
2 sztuki
null
0.5 szklanki
null
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
0.5 szklanki
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawione ryby pokrój, włóż do rondla, dodaj pokrojoną w plastry cebulę, masło.
Krok 2
Duś około 10 minut.
Krok 3
Duszoną rybę, śledzie, cebulę i kapary przepuść przez maszynkę, dodaj śmietanę. Posiekaj natkę. Żółtka z jajek ugotuj na twardo i posiekaj. Natkę i żółtko dodaj do masy.
Krok 4
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z bułką tartą.
Krok 5
Włóż do wysmarowanej masłem formy. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej