Babka z ryb morskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka z ryb morskich

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.5 szklanki

null

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

0.5 szklanki

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawione ryby pokrój, włóż do rondla, dodaj pokrojoną w plastry cebulę, masło.

Krok 2

Duś około 10 minut.

Krok 3

Duszoną rybę, śledzie, cebulę i kapary przepuść przez maszynkę, dodaj śmietanę. Posiekaj natkę. Żółtka z jajek ugotuj na twardo i posiekaj. Natkę i żółtko dodaj do masy.

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z bułką tartą.

Krok 5

Włóż do wysmarowanej masłem formy. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka z ryb morskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej