Babka z ryb morskich

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 pęczek

1 łyżka

750 gramów

2 sztuki

0

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawione ryby pokrój, włóż do rondla, dodaj pokrojoną w plastry cebulę, masło.

Krok 1

Duś około 10 minut.

Krok 1

Duszoną rybę, śledzie, cebulę i kapary przepuść przez maszynkę, dodaj śmietanę. Posiekaj natkę. Żółtka z jajek ugotuj na twardo i posiekaj. Natkę i żółtko dodaj do masy.

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z bułką tartą.

Krok 1

Włóż do wysmarowanej masłem formy. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Jesienny kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej