PRZEPISY.PL

Paella

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • pieprz
  • sól
  • boczek250 g
  • ząbki czosnku3 szt
  • pomidory pelati5 szt
  • zielony groszek0.5 szklanki
  • udko z kurczaka3 szt
  • gotowane krewetki200 g
  • mule z puszki200 g
  • Krok 1

    Szczyptę szafranu namocz w odrobinie gorącej wody.
  • Krok 2

    Udka umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Zdejmij z patelni oddziel mięso od kości.
  • Krok 3

    Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij, dodaj posiekany boczek i ryż.
  • Krok 4

    Podsmaż, podlej bulionem Knorr i duś na małym ogniu, wymieszaj z pomidorami, kawałkami kurczaka i posiekaną w kostkę papryką. Duś jeszcze przez 20 minut.
  • Krok 5

    Dodaj zielony groszek, owoce morza, dopraw do smaku. Przykryj i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.
  • Krok 6

    Ściągnij przykrywkę i pozostaw pyszną potrawę jeszcze przez 10 minut w piekarniku.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

138
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie
133
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
617
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
283
osoby dodały do Mniamlisty
15''
1
Łatwe