
Składniki
20 dekagramów
0.5 kilograma
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
2 sztuki
5 sztuk
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie słupki. Cebule pokrój w piórka, grzyby w cienkie plastry, ogórki i marchew w słupki.
Krok 2
Makaron zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieje odsącz i pokrój w nitki.
Krok 3
Mięso, cebulę, marchewkę, grzyby i kiełki usmaż.
Krok 4
Dodaj makaron i sosy, przypraw solą i pieprzem i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się zarumieni.
Krok 5
Danie przełóż na półmisek i posyp kawałkami ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej