
Składniki
20 dekagramów
0.5 kilograma
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
2 sztuki
5 sztuk
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie słupki. Cebule pokrój w piórka, grzyby w cienkie plastry, ogórki i marchew w słupki.
Krok 2
Makaron zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieje odsącz i pokrój w nitki.
Krok 3
Mięso, cebulę, marchewkę, grzyby i kiełki usmaż.
Krok 4
Dodaj makaron i sosy, przypraw solą i pieprzem i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się zarumieni.
Krok 5
Danie przełóż na półmisek i posyp kawałkami ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej