
Składniki
20 dekagramów
0.5 kilograma
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
2 sztuki
5 sztuk
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie słupki. Cebule pokrój w piórka, grzyby w cienkie plastry, ogórki i marchew w słupki.
Krok 2
Makaron zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieje odsącz i pokrój w nitki.
Krok 3
Mięso, cebulę, marchewkę, grzyby i kiełki usmaż.
Krok 4
Dodaj makaron i sosy, przypraw solą i pieprzem i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się zarumieni.
Krok 5
Danie przełóż na półmisek i posyp kawałkami ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej