Schab z makaronem sojowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

5 sztuk

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie słupki. Cebule pokrój w piórka, grzyby w cienkie plastry, ogórki i marchew w słupki.

Krok 2

Makaron zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieje odsącz i pokrój w nitki.

Krok 3

Mięso, cebulę, marchewkę, grzyby i kiełki usmaż.

Krok 4

Dodaj makaron i sosy, przypraw solą i pieprzem i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się zarumieni.

Krok 5

Danie przełóż na półmisek i posyp kawałkami ogórka.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej