Schab z makaronem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z makaronem sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 kilograma

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

5 sztuk

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie słupki. Cebule pokrój w piórka, grzyby w cienkie plastry, ogórki i marchew w słupki.

Krok 2

Makaron zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieje odsącz i pokrój w nitki.

Krok 3

Mięso, cebulę, marchewkę, grzyby i kiełki usmaż.

Krok 4

Dodaj makaron i sosy, przypraw solą i pieprzem i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się zarumieni.

Krok 5

Danie przełóż na półmisek i posyp kawałkami ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z  makaronem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Papryka faszerowana mięsem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej