
Składniki
20 dekagramów
0.5 kilograma
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
2 sztuki
5 sztuk
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie słupki. Cebule pokrój w piórka, grzyby w cienkie plastry, ogórki i marchew w słupki.
Krok 2
Makaron zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieje odsącz i pokrój w nitki.
Krok 3
Mięso, cebulę, marchewkę, grzyby i kiełki usmaż.
Krok 4
Dodaj makaron i sosy, przypraw solą i pieprzem i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się zarumieni.
Krok 5
Danie przełóż na półmisek i posyp kawałkami ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej