
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
450 gramów
2 łyżki
200 mililitrów
750 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z dyni wyjmij miąższ pokrój kostkę. Dynie obierz wyjmij miąższ i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Imbir obierz i pokrój w plastry. Ziemniaka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na oliwie przesmaż cebulę, plasterki imbiru, dodaj dynię i pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Krok 3
Zalej bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu 30 minut.
Krok 4
Szczypior drobno posiekaj. Z pomarańczy wycisnąć sok. Zmiksuj zupę na gładką masę, dodaj śmietankę oraz żurawinę. Ponownie zagotuj.
Krok 5
Dopraw solą i pieprzem. Wrzuć szczypiorek, dodaj sok pomarańczowy i trzymaj na ogniu jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej