
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
450 gramów
2 łyżki
200 mililitrów
750 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z dyni wyjmij miąższ pokrój kostkę. Dynie obierz wyjmij miąższ i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Imbir obierz i pokrój w plastry. Ziemniaka obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na oliwie przesmaż cebulę, plasterki imbiru, dodaj dynię i pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Krok 3
Zalej bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu 30 minut.
Krok 4
Szczypior drobno posiekaj. Z pomarańczy wycisnąć sok. Zmiksuj zupę na gładką masę, dodaj śmietankę oraz żurawinę. Ponownie zagotuj.
Krok 5
Dopraw solą i pieprzem. Wrzuć szczypiorek, dodaj sok pomarańczowy i trzymaj na ogniu jeszcze 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej