Zupa dyniowa z suszona żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z suszona żurawiną

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

450 gramów

2 łyżki

200 mililitrów

750 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z dyni wyjmij miąższ pokrój kostkę. Dynie obierz wyjmij miąższ i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Imbir obierz i pokrój w plastry. Ziemniaka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na oliwie przesmaż cebulę, plasterki imbiru, dodaj dynię i pokrojonego w kostkę ziemniaka.

Krok 3

Zalej bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu 30 minut.

Krok 4

Szczypior drobno posiekaj. Z pomarańczy wycisnąć sok. Zmiksuj zupę na gładką masę, dodaj śmietankę oraz żurawinę. Ponownie zagotuj.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Wrzuć szczypiorek, dodaj sok pomarańczowy i trzymaj na ogniu jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej