
Składniki
1 sztuka
1.5 szklanki
100 gramów
700 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść grzyby, posiekaj cebulę i podsmaż razem na maśle*. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie dodaj śmietanę i zmiksuj.
Krok 3
Ostudź do temperatury pokojowej i wylej do bulionówek.
Krok 4
Ciasto pokrój na plastry i przełóż nimi zupę.
Krok 5
Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i zapiecz. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej