
Składniki
1 sztuka
1.5 szklanki
100 gramów
700 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść grzyby, posiekaj cebulę i podsmaż razem na maśle*. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie dodaj śmietanę i zmiksuj.
Krok 3
Ostudź do temperatury pokojowej i wylej do bulionówek.
Krok 4
Ciasto pokrój na plastry i przełóż nimi zupę.
Krok 5
Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i zapiecz. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej