Składniki
1 sztuka
1.5 szklanki
100 gramów
700 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść grzyby, posiekaj cebulę i podsmaż razem na maśle*. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie dodaj śmietanę i zmiksuj.
Krok 3
Ostudź do temperatury pokojowej i wylej do bulionówek.
Krok 4
Ciasto pokrój na plastry i przełóż nimi zupę.
Krok 5
Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i zapiecz. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej