
Składniki
1 sztuka
1.5 szklanki
100 gramów
700 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść grzyby, posiekaj cebulę i podsmaż razem na maśle*. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie dodaj śmietanę i zmiksuj.
Krok 3
Ostudź do temperatury pokojowej i wylej do bulionówek.
Krok 4
Ciasto pokrój na plastry i przełóż nimi zupę.
Krok 5
Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i zapiecz. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























