Paprykowa potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowa potrawka z kurczaka

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

10 dekagramów

1 szczypta

4 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć ćwiartki z kurczaka - podzielić na pałeczki i górne ćwiartki. Obrać i umyć włoszczyznę .Włożyć mięso i warzywa do garnka. Dodać kostkę bulionową i doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 20 minut . Wyjąć włoszczyznę .Papryki wypestkować i pokroić w drobna kostkę ( trochę zostawić do dekoracji ) i wrzucić do garnka. Gotować 20 minut. Ostudzić wywar ( jeśli się wygotował to uzupełnić zimną przegotowaną wodą ). Wyjąć mięso . Dodać masło- rozpuścić je w wywarze. Zagęścić zasmażką błyskawiczną . Doprawić wywar do smaku mieloną papryką , Delikatem , szczyptą cukru.

Krok 2

Podawać z ryżem na sypko posypane natka pietruszki drobno pokrojoną.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowa potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowa potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowa potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowa potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowa potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowa potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowa potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowa potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej