Kaszka kuskus z kurczakiem i warzywami na ostro
średnie
120 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
0.5 opakowania
0.5 opakowania
1 opakowanie
250 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokrój w paseczki, kaszę przyrządź według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz jeden posiekany ząbek czosnku, a następnie filet i nadal smaż. Pokrój pomidory z puszki, jeżeli nie są krojone.
Krok 3
Osobno podgrzej olej (2 łyżki) i wrzuć mrożonki, smażąc do miękkości.
Krok 4
Na koniec dodaj kukurydze by tylko troszkę się poddusiła. Warzywa przełóż do kurczaka i wymieszaj, a następnie dodaj pokrojone pomidory i smaż cały czas mieszając.
Krok 5
Dosyp przyprawy oraz czosnek i duś przez jakieś 5 minut. Tak przygotowaną potrawką polej kaszkę kuskus.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej