Kaszka kuskus z kurczakiem i warzywami na ostro
średnie
215 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
0.5 opakowania
0.5 opakowania
1 opakowanie
250 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokrój w paseczki, kaszę przyrządź według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.

Krok 2
Na patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz jeden posiekany ząbek czosnku, a następnie filet i nadal smaż. Pokrój pomidory z puszki, jeżeli nie są krojone.

Krok 3
Osobno podgrzej olej (2 łyżki) i wrzuć mrożonki, smażąc do miękkości.

Krok 4
Na koniec dodaj kukurydze by tylko troszkę się poddusiła. Warzywa przełóż do kurczaka i wymieszaj, a następnie dodaj pokrojone pomidory i smaż cały czas mieszając.

Krok 5
Dosyp przyprawy oraz czosnek i duś przez jakieś 5 minut. Tak przygotowaną potrawką polej kaszkę kuskus.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejInne przepisy
Kaszka kuskus z kurczakiem i warzywami na ostro
Filet pokrój w paseczki, kaszę przyrządź według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.