
Składniki
10 sztuk
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w plastry (pamiętaj, by ciąć w poprzek włókien), po czym rozbij je tłuczkiem.
Krok 2
Jabłko obierz i pokrój w plastry. Ułóż je na mięsie wraz ze śliwkami (pozbawionymi pestek). Mięso zawiń w rulon i zwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Rozgrzej margarynę i obsmaż roladki. Zalej rosołem i duś na wolnym ogniu do momentu, gdy stanie się miękka.
Krok 5
Mąkę rozrób ze śmietaną i zapraw potrawę. Całość zagotuj. Roladę podawaj pokrojoną w grube plastry.
Krok 3
W rondelku zagotuj 250 mililitrów wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej