
Składniki
10 sztuk
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę pokrój w plastry (pamiętaj, by ciąć w poprzek włókien), po czym rozbij je tłuczkiem.
Krok 2
Jabłko obierz i pokrój w plastry. Ułóż je na mięsie wraz ze śliwkami (pozbawionymi pestek). Mięso zawiń w rulon i zwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Rozgrzej margarynę i obsmaż roladki. Zalej rosołem i duś na wolnym ogniu do momentu, gdy stanie się miękka.
Krok 5
Mąkę rozrób ze śmietaną i zapraw potrawę. Całość zagotuj. Roladę podawaj pokrojoną w grube plastry.
Krok 3
W rondelku zagotuj 250 mililitrów wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej