Wieprzowa rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowa rolada

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

100 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w plastry (pamiętaj, by ciąć w poprzek włókien), po czym rozbij je tłuczkiem.

Krok 2

Jabłko obierz i pokrój w plastry. Ułóż je na mięsie wraz ze śliwkami (pozbawionymi pestek). Mięso zawiń w rulon i zwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Rozgrzej margarynę i obsmaż roladki. Zalej rosołem i duś na wolnym ogniu do momentu, gdy stanie się miękka.

Krok 5

Mąkę rozrób ze śmietaną i zapraw potrawę. Całość zagotuj. Roladę podawaj pokrojoną w grube plastry.

Krok 3

W rondelku zagotuj 250 mililitrów wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej