Wieprzowa rolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowa rolada

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

100 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój w plastry (pamiętaj, by ciąć w poprzek włókien), po czym rozbij je tłuczkiem.

Krok 2

Jabłko obierz i pokrój w plastry. Ułóż je na mięsie wraz ze śliwkami (pozbawionymi pestek). Mięso zawiń w rulon i zwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Rozgrzej margarynę i obsmaż roladki. Zalej rosołem i duś na wolnym ogniu do momentu, gdy stanie się miękka.

Krok 5

Mąkę rozrób ze śmietaną i zapraw potrawę. Całość zagotuj. Roladę podawaj pokrojoną w grube plastry.

Krok 3

W rondelku zagotuj 250 mililitrów wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowa rolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej