PRZEPISY.PL

Wieprzowa rolada

  • 90
  • 2
  • Średnie
  • 0
17
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka ziemniaczana1 łyżka
  • margaryna2 łyżki
    • Krok 1

      Szynkę pokrój w plastry (pamiętaj, by ciąć w poprzek włókien), po czym rozbij je tłuczkiem.
    • Krok 2

      Jabłko obierz i pokrój w plastry. Ułóż je na mięsie wraz ze śliwkami (pozbawionymi pestek). Mięso zawiń w rulon i zwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczkami.
    • Krok 3

      Rozgrzej margarynę i obsmaż roladki. Zalej rosołem i duś na wolnym ogniu do momentu, gdy stanie się miękka.
    • Krok 4

      Mąkę rozrób ze śmietaną i zapraw potrawę. Całość zagotuj. Roladę podawaj pokrojoną w grube plastry.
    • Krok 5

      W rondelku zagotuj 250 mililitrów wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    58
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    27
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    54
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    25
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe