Pyszny dorsz pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny dorsz pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i osusz.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno i utrzyj razem z oliwą, dodaj sok cytrynowy, dopraw do smaku.

Krok 3

Wsadź rybę w zalewę i marynuj w chłodnym miejscu przez godzinę.

Krok 4

Przygotuj folię aluminiową i wyłóż ją plasterkami pomidora i cebuli na wierzchu połóż dzwonka dorsza i podlej pozostałą marynatą.

Krok 5

Folię zawiń i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej