
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj i osusz.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobno i utrzyj razem z oliwą, dodaj sok cytrynowy, dopraw do smaku.
Krok 3
Wsadź rybę w zalewę i marynuj w chłodnym miejscu przez godzinę.
Krok 4
Przygotuj folię aluminiową i wyłóż ją plasterkami pomidora i cebuli na wierzchu połóż dzwonka dorsza i podlej pozostałą marynatą.
Krok 5
Folię zawiń i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej