Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
3 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj i osusz.
Krok 2
Czosnek posiekaj drobno i utrzyj razem z oliwą, dodaj sok cytrynowy, dopraw do smaku.
Krok 3
Wsadź rybę w zalewę i marynuj w chłodnym miejscu przez godzinę.
Krok 4
Przygotuj folię aluminiową i wyłóż ją plasterkami pomidora i cebuli na wierzchu połóż dzwonka dorsza i podlej pozostałą marynatą.
Krok 5
Folię zawiń i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej