Pyszny dorsz pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i osusz.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno i utrzyj razem z oliwą, dodaj sok cytrynowy, dopraw do smaku.

Krok 3

Wsadź rybę w zalewę i marynuj w chłodnym miejscu przez godzinę.

Krok 4

Przygotuj folię aluminiową i wyłóż ją plasterkami pomidora i cebuli na wierzchu połóż dzwonka dorsza i podlej pozostałą marynatą.

Krok 5

Folię zawiń i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej