Wątróbka z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z bekonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę kroimy w plastry.

Krok 2

Boczek smażymy na patelni, aż będzie chrupki. Odkładamy na talerz. Na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy cebulę. Dodajemy do niej pokruszoną kostkę Czosnek Knorr. Odkładamy.

Krok 3

Plastry wątróbki smażymy po 1,5min z każdej strony. Przekładamy na talerz, na wierz układamy cebulę i plasterki boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej