
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę kroimy w plastry.
Krok 2
Boczek smażymy na patelni, aż będzie chrupki. Odkładamy na talerz. Na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy cebulę. Dodajemy do niej pokruszoną kostkę Czosnek Knorr. Odkładamy.
Krok 3
Plastry wątróbki smażymy po 1,5min z każdej strony. Przekładamy na talerz, na wierz układamy cebulę i plasterki boczku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej