Wątróbka z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z bekonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę kroimy w plastry.

Krok 2

Boczek smażymy na patelni, aż będzie chrupki. Odkładamy na talerz. Na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy cebulę. Dodajemy do niej pokruszoną kostkę Czosnek Knorr. Odkładamy.

Krok 3

Plastry wątróbki smażymy po 1,5min z każdej strony. Przekładamy na talerz, na wierz układamy cebulę i plasterki boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurki z gorgonzolą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej