Wątróbka z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka z bekonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę kroimy w plastry.

Krok 2

Boczek smażymy na patelni, aż będzie chrupki. Odkładamy na talerz. Na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy cebulę. Dodajemy do niej pokruszoną kostkę Czosnek Knorr. Odkładamy.

Krok 3

Plastry wątróbki smażymy po 1,5min z każdej strony. Przekładamy na talerz, na wierz układamy cebulę i plasterki boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej