Pikantne kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne kopytka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1

1 szklanka

null szklanek

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki połącz z mąką, jajkiem, serem żółtym. Dodaj pieprz i pokruszoną kostkę Knorr. Wyrób ciasto.

Krok 2

Stolnice posyp mąką, z ciasta uformuj wałek, spłaszcz go nożem i pokrój ukośne kluski. Gotuj we wrzącej wodzie. Ugotowane wyjmuj łyżką cedzakową.

Krok 3

Natkę posiekaj, nasiona upraż na patelni. Przesmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj pestki słonecznika i natkę. Kopytka podawaj okraszone boczkiem z dodatkami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makowa szarlotka z lodami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej