Pikantne kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne kopytka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

100 gramów

null

1 sztuka

1 szklanka

null szklanek

1

null

1 łyżka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki połącz z mąką, jajkiem, serem żółtym. Dodaj pieprz i pokruszoną kostkę Knorr. Wyrób ciasto.

Krok 2

Stolnice posyp mąką, z ciasta uformuj wałek, spłaszcz go nożem i pokrój ukośne kluski. Gotuj we wrzącej wodzie. Ugotowane wyjmuj łyżką cedzakową.

Krok 3

Natkę posiekaj, nasiona upraż na patelni. Przesmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj pestki słonecznika i natkę. Kopytka podawaj okraszone boczkiem z dodatkami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej