
Składniki
9 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w ćwiartki, usuń pestki, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i suszone pomidory posiekaj w drobną kostkę i dodaj do pomidorów razem z rozkruszoną mini kostką Knorr. Wymieszaj i odstaw na 15 minut, aby składniki się przegryzły.
Krok 3
W tym czasie przygotuj grzanki. Można to zrobić w tosterze lub w piekarniku.
Krok 4
Gdy będą gotowe, skrop je oliwą, nałóż pomidory i posyp posiekaną bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Bruschetta z pomidorami
Bruschetta z pomidorami
Bruschetta z pomidorami to jedna z najsłynniejszych grzanek na świecie. Pochodzi z Włoch, ale zdobyła wielką popularność także w innych krajach. Można spotkać ją w menu wielu włoskich restauracji, gdzie serwowana jest w formie przystawki lub przekąski. Szybka w przygotowaniu, smaczna i prosta, jak wiele dań kuchni włoskiej – będzie stanowić świetne urozmaicenie codziennych śniadań albo kolacji, zwłaszcza w lecie. Zacznij od wyboru odpowiedniego pieczywa. Sprawdzi się pszenny chleb, bułka, bagietka lub włoska ciabatta. Wybrane pieczywo pokrój na niewielkie kromki, a następnie opiecz. Na koniec przygotuj pomidory. Pokrój je w niedużą kostkę, a żeby wzbogacić ich smak, świeże połącz z suszonymi. Dodaj do nich też cebulę i przyprawy, wymieszaj i odłóż na chwilę. Nakładaj pomidory na gorące kromki pieczywa, a tuż przed podaniem posyp je świeżą bazylią – klasycznym dodatkiem do pomidorowych dań. Jeśli chcesz nieco wzbogacić składniki bruschetty, dołącz również kapary albo pokrojone czarne oliwki. To naprawdę pyszne połączenie!



































