Bruschetta z pomidorami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

9 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w ćwiartki, usuń pestki, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i suszone pomidory posiekaj w drobną kostkę i dodaj do pomidorów razem z rozkruszoną mini kostką Knorr. Wymieszaj i odstaw na 15 minut, aby składniki się przegryzły.

Krok 3

W tym czasie przygotuj grzanki. Można to zrobić w tosterze lub w piekarniku.

Krok 4

Gdy będą gotowe, skrop je oliwą, nałóż pomidory i posyp posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Grillowane warzywa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bruschetta z pomidoramiBruschetta z pomidorami

Bruschetta z pomidorami to jedna z najsłynniejszych grzanek na świecie. Pochodzi z Włoch, ale zdobyła wielką popularność także w innych krajach. Można spotkać ją w menu wielu włoskich restauracji, gdzie serwowana jest w formie przystawki lub przekąski. Szybka w przygotowaniu, smaczna i prosta, jak wiele dań kuchni włoskiej – będzie stanowić świetne urozmaicenie codziennych śniadań albo kolacji, zwłaszcza w lecie. Zacznij od wyboru odpowiedniego pieczywa. Sprawdzi się pszenny chleb, bułka, bagietka lub włoska ciabatta. Wybrane pieczywo pokrój na niewielkie kromki, a następnie opiecz. Na koniec przygotuj pomidory. Pokrój je w niedużą kostkę, a żeby wzbogacić ich smak, świeże połącz z suszonymi. Dodaj do nich też cebulę i przyprawy, wymieszaj i odłóż na chwilę. Nakładaj pomidory na gorące kromki pieczywa, a tuż przed podaniem posyp je świeżą bazylią – klasycznym dodatkiem do pomidorowych dań. Jeśli chcesz nieco wzbogacić składniki bruschetty, dołącz również kapary albo pokrojone czarne oliwki. To naprawdę pyszne połączenie!