Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
1 kilogram
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta natnij w taki sposób, aby powstał duży płat. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Marchewkę z groszkiem gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut, wystudź.
Krok 3
Kukurydze osącz i wymieszaj z groszkiem i z marchewką.
Krok 4
Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i warzywami. Rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę i zwiąż nicią.
Krok 5
Roladę przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanny, podlej małą ilością wody i piecz 80 minut w temperaturze 200 stopni. Polewaj wytworzonym z pieczenia sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej