
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
1 kilogram
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta natnij w taki sposób, aby powstał duży płat. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Marchewkę z groszkiem gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut, wystudź.
Krok 3
Kukurydze osącz i wymieszaj z groszkiem i z marchewką.
Krok 4
Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i warzywami. Rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę i zwiąż nicią.
Krok 5
Roladę przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanny, podlej małą ilością wody i piecz 80 minut w temperaturze 200 stopni. Polewaj wytworzonym z pieczenia sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej