Indycza rolada z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycza rolada z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta natnij w taki sposób, aby powstał duży płat. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Marchewkę z groszkiem gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut, wystudź.

Krok 3

Kukurydze osącz i wymieszaj z groszkiem i z marchewką.

Krok 4

Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i warzywami. Rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę i zwiąż nicią.

Krok 5

Roladę przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanny, podlej małą ilością wody i piecz 80 minut w temperaturze 200 stopni. Polewaj wytworzonym z pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycza rolada z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycza rolada z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycza rolada z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycza rolada z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycza rolada z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycza rolada z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycza rolada z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycza rolada z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej