Aromatyczny sos z rozmarynu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny sos z rozmarynu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

100 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę zagotuj razem z bulionem Knorr i duś na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając.

Krok 2

Z masła i mąki przygotuj w osobnym naczyniu zasmażkę i dodaj do śmietany. Zagotuj, zestaw z ognia i rozmieszaj energicznie z surowymi żółtkami.

Krok 3

Białe wino zagotuj i dodaj stopniowo do sosu mieszając. Dopraw do smaku rozmarynem, odrobiną soku z cytryny i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej