Aromatyczny sos z rozmarynu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny sos z rozmarynu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

100 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę zagotuj razem z bulionem Knorr i duś na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając.

Krok 2

Z masła i mąki przygotuj w osobnym naczyniu zasmażkę i dodaj do śmietany. Zagotuj, zestaw z ognia i rozmieszaj energicznie z surowymi żółtkami.

Krok 3

Białe wino zagotuj i dodaj stopniowo do sosu mieszając. Dopraw do smaku rozmarynem, odrobiną soku z cytryny i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej