Aromatyczny sos z rozmarynu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny sos z rozmarynu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

100 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę zagotuj razem z bulionem Knorr i duś na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając.

Krok 2

Z masła i mąki przygotuj w osobnym naczyniu zasmażkę i dodaj do śmietany. Zagotuj, zestaw z ognia i rozmieszaj energicznie z surowymi żółtkami.

Krok 3

Białe wino zagotuj i dodaj stopniowo do sosu mieszając. Dopraw do smaku rozmarynem, odrobiną soku z cytryny i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej