Aromatyczny sos z rozmarynu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny sos z rozmarynu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

100 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę zagotuj razem z bulionem Knorr i duś na małym ogniu przez 10 minut, często mieszając.

Krok 2

Z masła i mąki przygotuj w osobnym naczyniu zasmażkę i dodaj do śmietany. Zagotuj, zestaw z ognia i rozmieszaj energicznie z surowymi żółtkami.

Krok 3

Białe wino zagotuj i dodaj stopniowo do sosu mieszając. Dopraw do smaku rozmarynem, odrobiną soku z cytryny i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny sos z rozmarynu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej