
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzybki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek i rzeżuchę posiekać. Dodać majonez, jogurt, kostkę czosnkową i biały pieprz, wszystko dokładnie wymieszać, a po wierzchu posypać szczypiorkiem i rzeżuchą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos tatarski
Sos tatarski nazywany jest też „staropolskim”. Receptura od lat pozostaje niezmienna – wykonuje się go na bazie majonezu lub sosu majonezowego, a do tego dodaje się pokrojone pikantne dodatki. W zależności od tego, jak bardzo intensywny smak chcesz uzyskać, dorzuć tyle ostrych składników, ile uznasz za słuszne. Warto pamiętać, że nie ma dobrego sosu tatarskiego bez marynowanych dodatków, takich jak ogórki kiszone czy grzyby. To one nadają mu charakterystyczny smak. Często podczas przygotowywania sosu, dodaje się też łyżkę musztardy. Dzięki temu, jest jeszcze bardziej wyrazisty – musztarda podkreśla smak wszystkich pozostałych składników. Jeśli lubisz bardzo ostre sosy, dodaj papryczkę jalapeno. Uważaj jednak z jej ilością – już kilka kawałków tej ostrej przyprawy w zupełności wystarczy, by poczuć pieczenie na języku. Przygotowany sos świetnie sprawdza się jako dodatek do jajek. Można go także serwować do przekąsek na przyjęciu, na przykład do krakersów czy chipsów. Równie dobrze komponuje się z różnymi daniami mięsnymi. Wypróbuj nasz przepis, a przekonasz się, jak wiele zastosowań w kuchni ma sos tatarski.