
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzybki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek i rzeżuchę posiekać. Dodać majonez, jogurt, kostkę czosnkową i biały pieprz, wszystko dokładnie wymieszać, a po wierzchu posypać szczypiorkiem i rzeżuchą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos tatarski
Sos tatarski nazywany jest też „staropolskim”. Receptura od lat pozostaje niezmienna – wykonuje się go na bazie majonezu lub sosu majonezowego, a do tego dodaje się pokrojone pikantne dodatki. W zależności od tego, jak bardzo intensywny smak chcesz uzyskać, dorzuć tyle ostrych składników, ile uznasz za słuszne. Warto pamiętać, że nie ma dobrego sosu tatarskiego bez marynowanych dodatków, takich jak ogórki kiszone czy grzyby. To one nadają mu charakterystyczny smak. Często podczas przygotowywania sosu, dodaje się też łyżkę musztardy. Dzięki temu, jest jeszcze bardziej wyrazisty – musztarda podkreśla smak wszystkich pozostałych składników. Jeśli lubisz bardzo ostre sosy, dodaj papryczkę jalapeno. Uważaj jednak z jej ilością – już kilka kawałków tej ostrej przyprawy w zupełności wystarczy, by poczuć pieczenie na języku. Przygotowany sos świetnie sprawdza się jako dodatek do jajek. Można go także serwować do przekąsek na przyjęciu, na przykład do krakersów czy chipsów. Równie dobrze komponuje się z różnymi daniami mięsnymi. Wypróbuj nasz przepis, a przekonasz się, jak wiele zastosowań w kuchni ma sos tatarski.