Pieczone warzywa z tofu wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa z tofu wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 szczypty

3 szczypty

3 szczypty

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Propozycja obiadu który zrobicie w 35 minut. Wszystko przygotowujemy w piekarniku i pieczemy razem. Syty, zdrowy posiłek który każdemu będzie smakować. Warzywa pieczone można przygotowywać różne,polecam pieczone całe główki czosnku, są przepyszne. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Tofu przekładam do miski, dodaję łyżkę oleju, pomidory z czosnkiem z i bazylią Knorr, przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr, sól, obtaczam w marynacie.

Krok 2

Ziemniaki, bataty,marchew obieram i kroję w cząstki. Przekładam do miski , wlewam olej, dodaję przyprawa włoska grubo mielona do drobiu i makaronu Knorr. Dodaję też połówki cebuli. Obtaczam w marynacie. Blaszkę od piekarnika wykładam papierem do pieczenia.

Krok 3

Warzywa, tofu,całe główki czosnku układam na blaszce. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 20 minut. Podaję z sałatą i posypuję natką pietruszki.

Krok 4

Podczas pieczenia warzyw robię sos. Majonez vegan mayo Hellmanns mieszam z ketchupem łagodnym Hellmanns i sos gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej