Pieczone warzywa z tofu wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa z tofu wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

500 gramów

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 szczypty

3 szczypty

3 szczypty

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Propozycja obiadu który zrobicie w 35 minut. Wszystko przygotowujemy w piekarniku i pieczemy razem. Syty, zdrowy posiłek który każdemu będzie smakować. Warzywa pieczone można przygotowywać różne,polecam pieczone całe główki czosnku, są przepyszne. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Tofu przekładam do miski, dodaję łyżkę oleju, pomidory z czosnkiem z i bazylią Knorr, przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr, sól, obtaczam w marynacie.

Krok 2

Ziemniaki, bataty,marchew obieram i kroję w cząstki. Przekładam do miski , wlewam olej, dodaję przyprawa włoska grubo mielona do drobiu i makaronu Knorr. Dodaję też połówki cebuli. Obtaczam w marynacie. Blaszkę od piekarnika wykładam papierem do pieczenia.

Krok 3

Warzywa, tofu,całe główki czosnku układam na blaszce. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 20 minut. Podaję z sałatą i posypuję natką pietruszki.

Krok 4

Podczas pieczenia warzyw robię sos. Majonez vegan mayo Hellmanns mieszam z ketchupem łagodnym Hellmanns i sos gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone warzywa z tofu wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej