
Składniki
10 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
400 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną drobno cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w drobną kosteczkę i dusić razem z cebulą. Wsypać ryż i smażyć mieszając przez 5 minut. Zalać wodą, dodać kostkę bulionową, rozkruszoną mini kostkę Czosnek. Po chwili wlać fasolę w sosie pomidorowym i wrzucić pokrojoną w pół plasterki kiełbasę.Dusić, aż ryż wchłonie cały płyn. Doprawić do smaku mieloną papryką, pieprzem, fixem do dań meksykańskich. Posypać połową natki pietruszki. Zamieszać . Zdjąć z gazu i odstawić potrawę przykrytą na 15 minut (ryż wchłonie resztki płynu ).
Krok 2
Podawać posypane pozostałą natką pietruszki. Potrawa jest gęsta, konsystencja przypomina risotto lub paellę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej