
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
null
0.5 sztuki
null
1 sztuka
null
50 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.
Krok 2
Oczyść papryki z nasionek i potnij w kosteczkę razem z cebulką.
Krok 3
Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj z resztą składników farszu i posiekanymi listkami bazylii. . Dopraw do smaku i nadziej masą płotki.
Krok 4
Wysmaruj rybę olejem i zawiń w folię aluminiową, piecz przez 25 minut na ruszcie z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























