Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

null

1 sztuka

null

50 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

Oczyść papryki z nasionek i potnij w kosteczkę razem z cebulką.

Krok 3

Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj z resztą składników farszu i posiekanymi listkami bazylii. . Dopraw do smaku i nadziej masą płotki.

Krok 4

Wysmaruj rybę olejem i zawiń w folię aluminiową, piecz przez 25 minut na ruszcie z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej