Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

null

1 sztuka

null

50 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.

Krok 2

Oczyść papryki z nasionek i potnij w kosteczkę razem z cebulką.

Krok 3

Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj z resztą składników farszu i posiekanymi listkami bazylii. . Dopraw do smaku i nadziej masą płotki.

Krok 4

Wysmaruj rybę olejem i zawiń w folię aluminiową, piecz przez 25 minut na ruszcie z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płotki z nadzieniem serowo-paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej