
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
null
0.5 sztuki
null
1 sztuka
null
50 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na kilka minut w chłodne miejsce, aby przeszły aromatem przypraw.
Krok 2
Oczyść papryki z nasionek i potnij w kosteczkę razem z cebulką.
Krok 3
Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj z resztą składników farszu i posiekanymi listkami bazylii. . Dopraw do smaku i nadziej masą płotki.
Krok 4
Wysmaruj rybę olejem i zawiń w folię aluminiową, piecz przez 25 minut na ruszcie z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej