Faszerowana polędwiczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana polędwiczka

Autor: evita0007

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

450 kilogramów

2 łyżeczki

4 łyżeczki

1 sztuka

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poledwiczkę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki a cebulę siekamy drobno.Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oleju razem z natką,odrobinką soli i pieprzu.Odstawiamy do wystygnięcia. Poledwiczkę kroimy na pół.Następnie każdą połowę rozcinamy wzdłuż ale nie do końca. Potem przez folię rozbijamy mięso.Rozbite układamy na folii aluminiowej.Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą.Na to po całej długości mięsa wykładamy przestudzone pieczarki z cebulą a na wierzch układamy ser zółty pokrojony w paski.Gotowe zawijamy w folię aluminiową (patrz zdjęcie) Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C, pieczemy około 50 minut i gotowe. Podajemy z czym kto lubi . . . . SMACZNEGO..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej