
Składniki
250 gramów
450 kilogramów
2 łyżeczki
4 łyżeczki
1 sztuka
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poledwiczkę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki a cebulę siekamy drobno.Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oleju razem z natką,odrobinką soli i pieprzu.Odstawiamy do wystygnięcia. Poledwiczkę kroimy na pół.Następnie każdą połowę rozcinamy wzdłuż ale nie do końca. Potem przez folię rozbijamy mięso.Rozbite układamy na folii aluminiowej.Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą.Na to po całej długości mięsa wykładamy przestudzone pieczarki z cebulą a na wierzch układamy ser zółty pokrojony w paski.Gotowe zawijamy w folię aluminiową (patrz zdjęcie) Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C, pieczemy około 50 minut i gotowe. Podajemy z czym kto lubi . . . . SMACZNEGO..
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej