Faszerowana polędwiczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana polędwiczka

Autor: evita0007

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

450 kilogramów

2 łyżeczki

4 łyżeczki

1 sztuka

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poledwiczkę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki a cebulę siekamy drobno.Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oleju razem z natką,odrobinką soli i pieprzu.Odstawiamy do wystygnięcia. Poledwiczkę kroimy na pół.Następnie każdą połowę rozcinamy wzdłuż ale nie do końca. Potem przez folię rozbijamy mięso.Rozbite układamy na folii aluminiowej.Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą.Na to po całej długości mięsa wykładamy przestudzone pieczarki z cebulą a na wierzch układamy ser zółty pokrojony w paski.Gotowe zawijamy w folię aluminiową (patrz zdjęcie) Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C, pieczemy około 50 minut i gotowe. Podajemy z czym kto lubi . . . . SMACZNEGO..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej