Faszerowana polędwiczka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Faszerowana polędwiczka

Autor: evita0007

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 kilogramów

2 plastry

2 łyżeczki

250 gramów

1 sztuka

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poledwiczkę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki a cebulę siekamy drobno.Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oleju razem z natką,odrobinką soli i pieprzu.Odstawiamy do wystygnięcia. Poledwiczkę kroimy na pół.Następnie każdą połowę rozcinamy wzdłuż ale nie do końca. Potem przez folię rozbijamy mięso.Rozbite układamy na folii aluminiowej.Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą.Na to po całej długości mięsa wykładamy przestudzone pieczarki z cebulą a na wierzch układamy ser zółty pokrojony w paski.Gotowe zawijamy w folię aluminiową (patrz zdjęcie) Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C, pieczemy około 50 minut i gotowe. Podajemy z czym kto lubi . . . . SMACZNEGO..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana polędwiczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej