
Składniki
250 gramów
450 kilogramów
2 łyżeczki
4 łyżeczki
1 sztuka
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poledwiczkę myjemy-osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki a cebulę siekamy drobno.Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oleju razem z natką,odrobinką soli i pieprzu.Odstawiamy do wystygnięcia. Poledwiczkę kroimy na pół.Następnie każdą połowę rozcinamy wzdłuż ale nie do końca. Potem przez folię rozbijamy mięso.Rozbite układamy na folii aluminiowej.Każdy płat delikatnie solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą.Na to po całej długości mięsa wykładamy przestudzone pieczarki z cebulą a na wierzch układamy ser zółty pokrojony w paski.Gotowe zawijamy w folię aluminiową (patrz zdjęcie) Rozgrzewamy piekarnik (grzanie góra) do 180*C, pieczemy około 50 minut i gotowe. Podajemy z czym kto lubi . . . . SMACZNEGO..
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























