Kurczak w płatkach róż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w płatkach róż

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 łyżki

500 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz i oczyść mięso. Przetnij i lekko rozpłaszcz tłuczkiem, tak by powstały kotleciki.

Krok 2

Posiekaj płatki róży i rozetrzyj z olejem oraz przyprawami. Rozsmaruj na przygotowanych wcześniej kawałkach mięsa.

Krok 3

Wykładaj na dobrze rozgrzaną suchą patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor, po ok. 5 min.

Krok 4

Podawaj z dowolnym dodatkami – ryżem, pieczonymi ziemniakami czy kuskusem i warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej