Kurczak w płatkach róż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w płatkach róż

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 łyżki

500 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz i oczyść mięso. Przetnij i lekko rozpłaszcz tłuczkiem, tak by powstały kotleciki.

Krok 2

Posiekaj płatki róży i rozetrzyj z olejem oraz przyprawami. Rozsmaruj na przygotowanych wcześniej kawałkach mięsa.

Krok 3

Wykładaj na dobrze rozgrzaną suchą patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor, po ok. 5 min.

Krok 4

Podawaj z dowolnym dodatkami – ryżem, pieczonymi ziemniakami czy kuskusem i warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej