
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
500 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz i oczyść mięso. Przetnij i lekko rozpłaszcz tłuczkiem, tak by powstały kotleciki.
Krok 2
Posiekaj płatki róży i rozetrzyj z olejem oraz przyprawami. Rozsmaruj na przygotowanych wcześniej kawałkach mięsa.
Krok 3
Wykładaj na dobrze rozgrzaną suchą patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor, po ok. 5 min.
Krok 4
Podawaj z dowolnym dodatkami – ryżem, pieczonymi ziemniakami czy kuskusem i warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej