
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
500 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz i oczyść mięso. Przetnij i lekko rozpłaszcz tłuczkiem, tak by powstały kotleciki.
Krok 2
Posiekaj płatki róży i rozetrzyj z olejem oraz przyprawami. Rozsmaruj na przygotowanych wcześniej kawałkach mięsa.
Krok 3
Wykładaj na dobrze rozgrzaną suchą patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor, po ok. 5 min.
Krok 4
Podawaj z dowolnym dodatkami – ryżem, pieczonymi ziemniakami czy kuskusem i warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































