Kurczak w płatkach róż przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w płatkach róż

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 łyżki

500 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz i oczyść mięso. Przetnij i lekko rozpłaszcz tłuczkiem, tak by powstały kotleciki.

Krok 2

Posiekaj płatki róży i rozetrzyj z olejem oraz przyprawami. Rozsmaruj na przygotowanych wcześniej kawałkach mięsa.

Krok 3

Wykładaj na dobrze rozgrzaną suchą patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor, po ok. 5 min.

Krok 4

Podawaj z dowolnym dodatkami – ryżem, pieczonymi ziemniakami czy kuskusem i warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w płatkach róż - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej