Kurki z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurki z gorgonzolą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 3

Cebulę obieramy i drobno siekamy.

Krok 4

Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.

Krok 5

Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.

Krok 6

Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.

Krok 7

Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej