Kurki z gorgonzolą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

518

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

50 dekagramów

1

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 3

Cebulę obieramy i drobno siekamy.

Krok 4

Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.

Krok 5

Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.

Krok 6

Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.

Krok 7

Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej