
Składniki
50 dekagramów
20 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy oliwę.
Krok 3
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Krok 4
Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.
Krok 5
Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
Krok 6
Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.
Krok 7
Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej