Kurki z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurki z gorgonzolą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 3

Cebulę obieramy i drobno siekamy.

Krok 4

Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.

Krok 5

Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.

Krok 6

Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.

Krok 7

Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pstrąg z grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej