
Składniki
50 dekagramów
20 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy oliwę.
Krok 3
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Krok 4
Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.
Krok 5
Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
Krok 6
Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.
Krok 7
Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej