Kurki z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurki z gorgonzolą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 3

Cebulę obieramy i drobno siekamy.

Krok 4

Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.

Krok 5

Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.

Krok 6

Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.

Krok 7

Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej