Kurki z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurki z gorgonzolą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyszczamy. Jeśli są większe, kroimy.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Krok 3

Cebulę obieramy i drobno siekamy.

Krok 4

Szklimy cebulę. Dodajemy grzyby.

Krok 5

Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.

Krok 6

Dodajemy pokruszoną kostkę bulion grzybowy Knorr. Zdejmujemy pokrywkę i mieszając smażymy, aż odparuje nadmiar płynu.

Krok 7

Gorgonzolę kroimy w kostkę. Mieszamy z grzybami. Smażymy jeszcze przed chwilę, aż ser się rozpuści. Jeśli konieczne doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej