Ryba pod warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba pod warzywami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa podgrzać w garnku, dodać przecier pomidorowy, czosnek, przyprawy i dusić przez ok. 10 minut.

Krok 2

Rybę zamarynować w przyprawie Knorr. Usmażyć na patelni na złoty kolor.

Krok 3

Rybę przykryć warzywami. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba pod warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba pod warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba pod warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba pod warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba pod warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba pod warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba pod warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba pod warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dorsz po włosku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej