Ryba po Grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po Grecku

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżek

10 sztuk

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 kilogram

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko roztrzepujemy widelcem.

Krok 2

Rybę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Po usmażeniu wszystkich kawałków ryby na patelni układamy pokrojoną drobno cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Pozostałe warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, i dokładamy na patelnię z cebulą. Podlewamy wodą i dusimy aż będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy jeszcze chwilę. Rybę i warzywa układamy warstwami w naczyniu.

Wokalista

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej