Ryba po Grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po Grecku

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

10 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko roztrzepujemy widelcem.

Krok 2

Rybę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Po usmażeniu wszystkich kawałków ryby na patelni układamy pokrojoną drobno cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Pozostałe warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, i dokładamy na patelnię z cebulą. Podlewamy wodą i dusimy aż będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy jeszcze chwilę. Rybę i warzywa układamy warstwami w naczyniu.

Wokalista

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po Grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej