Ryba zapiekana w sosie piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana w sosie piwnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

2 szklanki

3 łyżki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zasmażkę z mąki i masła.

Krok 2

Rozprowadź ją piwem. Dodaj goździki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.

Krok 3

Filety podziel na 6 porcji i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem i piecz 15 minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej