
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
2 szklanki
3 łyżki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zasmażkę z mąki i masła.
Krok 2
Rozprowadź ją piwem. Dodaj goździki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 3
Filety podziel na 6 porcji i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem i piecz 15 minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej