
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
2 szklanki
3 łyżki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zasmażkę z mąki i masła.
Krok 2
Rozprowadź ją piwem. Dodaj goździki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 3
Filety podziel na 6 porcji i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem i piecz 15 minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
10 osób ogląda przepis: 
Roladki z kurczaka z szynką i serem
45 min.
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej