
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
2 szklanki
3 łyżki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zasmażkę z mąki i masła.
Krok 2
Rozprowadź ją piwem. Dodaj goździki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 3
Filety podziel na 6 porcji i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem i piecz 15 minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej