Ryba zapiekana w sosie piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana w sosie piwnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

2 szklanki

3 łyżki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zasmażkę z mąki i masła.

Krok 2

Rozprowadź ją piwem. Dodaj goździki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.

Krok 3

Filety podziel na 6 porcji i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem i piecz 15 minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej