
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
2 szklanki
3 łyżki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zasmażkę z mąki i masła.
Krok 2
Rozprowadź ją piwem. Dodaj goździki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 3
Filety podziel na 6 porcji i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem i piecz 15 minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej