
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
2 szklanki
3 łyżki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zasmażkę z mąki i masła.
Krok 2
Rozprowadź ją piwem. Dodaj goździki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 3
Filety podziel na 6 porcji i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Polej przygotowanym sosem i piecz 15 minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej