Ryba zapiekana w sosie piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana w sosie piwnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

2 szklanki

3 łyżki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zasmażkę z mąki i masła.

Krok 2

Rozprowadź ją piwem. Dodaj goździki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.

Krok 3

Filety podziel na 6 porcji i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Polej przygotowanym sosem i piecz 15 minut. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w sosie piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Karp pieczony
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej