Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

7

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

Posypać rybę przyprawąą, skropić obficie sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyć masło.

Krok 3

Piec przez ok.20-30 minut w temperaturze 180-200 stopni. Przed podaniem posypać świeżą pietruszką. Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Duszona karkówka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej