Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

7

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

Posypać rybę przyprawąą, skropić obficie sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyć masło.

Krok 3

Piec przez ok.20-30 minut w temperaturze 180-200 stopni. Przed podaniem posypać świeżą pietruszką. Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowa ryba z masłem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej