
Składniki
700 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 szczypty
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, jajko, kaszę i wszystkie zioła i przyprawy łączymy w misce.
Krok 2
Z mięsa formujemy sznycle i obtaczamy je w jajku i bułce. Smażymy je na złoto na gorącym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej