Amur saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Rybę oprósz solą i mąką i usmaż na złoty kolor na oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapusta kiszona duszona
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej