Amur saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Rybę oprósz solą i mąką i usmaż na złoty kolor na oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej