Amur saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Rybę oprósz solą i mąką i usmaż na złoty kolor na oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Placek z galaretką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej