Amur saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Rybę oprósz solą i mąką i usmaż na złoty kolor na oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej