Amur saute

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 kilogram

2 łyżki

40 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 1

Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 1

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 1

Rybę oprósz solą i mąką i usmaż na złoty kolor na oliwie.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej