Boczek duszony po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek duszony po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

50 mililitrów

6 łyżek

4 szczypty

8 łyżek

null

1 łyżeczka

2 łyżki

10 łyżek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z wódką, wodą, cukrem, mąką, imbirem, olejem sezamowym i przyprawą Knorr.

Krok 6

Na boczku połóż ćwiartki cebuli, i polej marynatą. Naczynie szczelnie zamknij. Boczek duś na małym ogniu przez 3 godziny.

Krok 2

Odcedź go i pokrój na 6 części, każda ma być ze skórką.

Krok 4

Marynatą polej boczek, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Krok 5

Kawałki boczku ułóż w żaroodpornym naczyniu tak, aby skórka była na dole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej