Boczek duszony po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek duszony po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

3 sztuki

8 łyżek

10 łyżek

6 łyżek

4 szczypty

null

1 łyżeczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z wódką, wodą, cukrem, mąką, imbirem, olejem sezamowym i przyprawą Knorr.

Krok 6

Na boczku połóż ćwiartki cebuli, i polej marynatą. Naczynie szczelnie zamknij. Boczek duś na małym ogniu przez 3 godziny.

Krok 2

Odcedź go i pokrój na 6 części, każda ma być ze skórką.

Krok 4

Marynatą polej boczek, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Krok 5

Kawałki boczku ułóż w żaroodpornym naczyniu tak, aby skórka była na dole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej