Boczek duszony po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Boczek duszony po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

3 sztuki

8 łyżek

10 łyżek

6 łyżek

4 szczypty

null

1 łyżeczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z wódką, wodą, cukrem, mąką, imbirem, olejem sezamowym i przyprawą Knorr.

Krok 6

Na boczku połóż ćwiartki cebuli, i polej marynatą. Naczynie szczelnie zamknij. Boczek duś na małym ogniu przez 3 godziny.

Krok 2

Odcedź go i pokrój na 6 części, każda ma być ze skórką.

Krok 4

Marynatą polej boczek, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Krok 5

Kawałki boczku ułóż w żaroodpornym naczyniu tak, aby skórka była na dole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej