
Składniki
3 sztuki
50 mililitrów
6 łyżek
4 szczypty
8 łyżek
null
1 łyżeczka
2 łyżki
10 łyżek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Krok 3
Sos sojowy wymieszaj z wódką, wodą, cukrem, mąką, imbirem, olejem sezamowym i przyprawą Knorr.
Krok 6
Na boczku połóż ćwiartki cebuli, i polej marynatą. Naczynie szczelnie zamknij. Boczek duś na małym ogniu przez 3 godziny.
Krok 2
Odcedź go i pokrój na 6 części, każda ma być ze skórką.
Krok 4
Marynatą polej boczek, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Krok 5
Kawałki boczku ułóż w żaroodpornym naczyniu tak, aby skórka była na dole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej