
Składniki
3 sztuki
50 mililitrów
6 łyżek
4 szczypty
8 łyżek
null
1 łyżeczka
2 łyżki
10 łyżek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Krok 3
Sos sojowy wymieszaj z wódką, wodą, cukrem, mąką, imbirem, olejem sezamowym i przyprawą Knorr.
Krok 6
Na boczku połóż ćwiartki cebuli, i polej marynatą. Naczynie szczelnie zamknij. Boczek duś na małym ogniu przez 3 godziny.
Krok 2
Odcedź go i pokrój na 6 części, każda ma być ze skórką.
Krok 4
Marynatą polej boczek, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Krok 5
Kawałki boczku ułóż w żaroodpornym naczyniu tak, aby skórka była na dole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do żeberek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej