Składniki
1 kilogram
2 łyżki
3 sztuki
8 łyżek
10 łyżek
6 łyżek
4 szczypty
null
1 łyżeczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Krok 3
Sos sojowy wymieszaj z wódką, wodą, cukrem, mąką, imbirem, olejem sezamowym i przyprawą Knorr.
Krok 6
Na boczku połóż ćwiartki cebuli, i polej marynatą. Naczynie szczelnie zamknij. Boczek duś na małym ogniu przez 3 godziny.
Krok 2
Odcedź go i pokrój na 6 części, każda ma być ze skórką.
Krok 4
Marynatą polej boczek, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Krok 5
Kawałki boczku ułóż w żaroodpornym naczyniu tak, aby skórka była na dole.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej