Boczek duszony po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek duszony po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

50 mililitrów

6 łyżek

4 szczypty

8 łyżek

null

1 łyżeczka

2 łyżki

10 łyżek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.

Krok 3

Sos sojowy wymieszaj z wódką, wodą, cukrem, mąką, imbirem, olejem sezamowym i przyprawą Knorr.

Krok 6

Na boczku połóż ćwiartki cebuli, i polej marynatą. Naczynie szczelnie zamknij. Boczek duś na małym ogniu przez 3 godziny.

Krok 2

Odcedź go i pokrój na 6 części, każda ma być ze skórką.

Krok 4

Marynatą polej boczek, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Krok 5

Kawałki boczku ułóż w żaroodpornym naczyniu tak, aby skórka była na dole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek duszony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej