Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
624 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

505 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 słoiki

1 łyżeczka

1 słoik

400 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek oraz imbir posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż rozdrobnione składniki, dodaj następnie pastę curry.

Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - Krok 1

Krok 2

Dodaj mieszankę Knorr, kumin i kolendrę, wymieszaj i smaż jeszcze chwilę. Dodaj do garnka i smaż minutę.

Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj do garnka pomidory, napój kokosowy oraz bulion. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15 minut.

Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie zupę zmiksuj na gładko. Przed podaniem posyp pokrojoną drobno świeżą kolendrą.

Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie masz bulionu, użyj takiej samej ilości wody i kostki rosołowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowymPomidorowa zupa indyjska z mlekiem kokosowym

Pomidorowa to jedna z popularniejszych zup w Polsce. Najczęściej przygotowujemy ją z ugotowanego dzień wcześniej rosołu i podajemy z makaronem lub ryżem. Choć jej tradycyjna receptura jest powszechnie znana, nie każdy zdaje sobie sprawę, że przepis na pomidorówkę można nieco zmodyfikować. Pora zaczerpnąć inspiracji z najodleglejszych zakątków świata! Sięgnij po przepis na indyjską zupę pomidorową z napojem kokosowym.

Dla kogo?

Dla osób, które chcą nieco urozmaicić swoje gotowanie i przygotować tradycyjne dania w nowej odsłonie.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Indyjska zupa pomidorowa z sokiem kokosowym to pomysł na wyrazisty obiad – a to wszystko za sprawą aromatycznych przypraw.

Czy wiesz, że?

Sok kokosowy znalazł zastosowanie w wielu kuchniach świata jako alternatywa dla mleka krowiego. W Indiach i Tajlandii jest podstawowym składnikiem dań głównych i deserów. Łagodzi smak pikantnych przypraw oraz służy do zagęszczania zup.

Dla urozmaicenia:

Zupę indyjską możesz podać np. z ryżem.