Wątróbka cielęca duszona w piekarniku - przepis | Przepisy.pl pixel

Wątróbki cielęce z nadzieniem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

null

1 sztuka

60 gramów

1

50 gramów

500 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną wątróbkę podziel na połowy, każdy płat natnij poziomo tak, aby powstała kieszeń.

Krok 2

W rondlu rozgrzej 50 mililitrów oleju, dodaj drobno pokrojoną słoninę, cebulę, dosyp bułkę tartą. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr.

Krok 3

Do usmażonej i ostudzonej masy dodaj jajko, śmietanę i pieprz. Całość wymieszaj. Gotowym nadzieniem nafaszeruj każdy płat wątróbki i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Gotowe kieszenie oprósz mąką i obsmaż na oliwie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 10 min w 180 st. C.

Krok 5

Po upieczeniu pokrój w cienkie plastry. Ułożona na półmisku potrawę polej powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej