Wątróbka cielęca duszona w piekarniku - przepis | Przepisy.pl pixel

Wątróbki cielęce z nadzieniem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

60 gramów

1 sztuka

null

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną wątróbkę podziel na połowy, każdy płat natnij poziomo tak, aby powstała kieszeń.

Krok 2

W rondlu rozgrzej 50 mililitrów oleju, dodaj drobno pokrojoną słoninę, cebulę, dosyp bułkę tartą. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr.

Krok 3

Do usmażonej i ostudzonej masy dodaj jajko, śmietanę i pieprz. Całość wymieszaj. Gotowym nadzieniem nafaszeruj każdy płat wątróbki i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Gotowe kieszenie oprósz mąką i obsmaż na oliwie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 10 min w 180 st. C.

Krok 5

Po upieczeniu pokrój w cienkie plastry. Ułożona na półmisku potrawę polej powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej