
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
null
1 sztuka
60 gramów
1
50 gramów
500 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną wątróbkę podziel na połowy, każdy płat natnij poziomo tak, aby powstała kieszeń.
Krok 2
W rondlu rozgrzej 50 mililitrów oleju, dodaj drobno pokrojoną słoninę, cebulę, dosyp bułkę tartą. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr.
Krok 3
Do usmażonej i ostudzonej masy dodaj jajko, śmietanę i pieprz. Całość wymieszaj. Gotowym nadzieniem nafaszeruj każdy płat wątróbki i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Gotowe kieszenie oprósz mąką i obsmaż na oliwie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 10 min w 180 st. C.
Krok 5
Po upieczeniu pokrój w cienkie plastry. Ułożona na półmisku potrawę polej powstałym podczas pieczenia sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej